Med utgangspunkt i selvvalgte case basert på egne erfaringer og RESTART–rammeverket til forskerne, diskuterte vi oss gruppevis frem til nye forretningsmuligheter gjennom to inspirerende og lærerike dager. Diskusjonen fulgte rammeverkets fire faser; Fra erkjennelse om endringsbehov på torsdag formiddag, gjennom utforskning og test, frem til konkrete forslag til fremtidens rigg på fredag ettermiddag.
«Uniconsult har hatt bærekraft på agendaen i flere år. Det er ikke første gang vi samles med lærekrefter på dette temaet med NHH. Blant annet møttes vi på Finse i 2022. Vi har gjennomført flere internprosjekter med fokus på bærekraft, og omtrent halvparten av våre 62 konsulenter har gjennomført Akademiet for bærekraftsrapportering i regi av Revisorforeningen.» forteller daglig leder Roger Skoglund.
«Innenfor tjenesteområdet bærekraft er det ingen tvil om at det først og fremst er en compliance-bølge vi er en del av. Vi leverer for tiden rådgivning og operativ bistand til flere kunder som treffes av lovkravene på rapportering som følge av EUs bærekraftsdirektiv (CSRD). I år gjelder dette store børsnoterte foretak, men de neste to årene vil et betydelig antall foretak møte de samme kravene» fortsetter Robert Rogne, som leder tjenesteområdet bærekraft i Uniconsult.
Uniconsult er allerede sterk på, og godt posisjonert innenfor, bærekraftsrapportering. Gjennom blant annet et internprosjekt sist vinter, og denne studieturen, har vi løftet kompetansen vår på et langt bredere område innenfor bærekraft. «Mange av våre konsulenter bistår offentlige virksomheter i store digitaliseringsprosjekter, og det var morsomt å se at vi også fant gode case og innovative forretningsmodeller i diskusjonene våre på dette området. Rammeverket vi benyttet fungerte bra så lenge vi byttet ut forretningsmål med samfunnsoppdraget» utdyper fagsjef Kaja Enger, som leder Uniconsult sin faggruppe innenfor bærekraft.
«Noen vil sikkert stille spørsmålstegn ved at vi tar med hele selskapet på tur til Roma for å snakke om bærekraft, men her må vi ha flere tanker i hodet samtidig. Vi tar veloverveide beslutninger hvor fotavtrykket vi setter igjen skal vurderes opp mot de positive sidene en slik samling har. Og dem er det flere av. En av dem er at vi som selskap står enda bedre rustet til å være din fremtidige bærekraftspartner» avslutter Roger.
Har du spørsmål til våre tjenester innenfor bærekraft? Ta kontakt med ansvarlig partner Robert Rogne.